Yhdistyksessä tapahtuu:


Musiikitalon viimeinen keväinen tapaaminen lauantaina 8.6 klo 11

Puhumme tunteiden ilmaisemisesta. Miten tunteita tulisi ilmaista, mitä tunteitten ilmaisemisella tarkoitetaan? Mitä hyötyä tunteista on, jos ne vain tuovat pahaa mieltä itselle ja toisille? Mitä on tunteitten mielentäminen?
Matka Osloon toteutuu

Matkaan lähdetään perjantaina 7. kesäkuuta klo 7.35 lähtevällä Finnairin koneella. Aika aikaisin pitää olla liikkeellä. Meitä on kolme matkalle lähtijää. Maija Anttila on matkan ideoija. Terttu Sarén ja Sirkku Kuusava ottivat kopin, kuten nykyään niin hauskasti kuvataan. Maija ja Terttu ovat varanneet kirjoja ja muuta infoa mukaan. Kolmas matkalainen voikin sitten ottaa vähän rennommin.

Oikein hyvää matkaa meille!

Oikein rentouttavaa ja virkistävää kesää kaikille Happy Years 64:n jäsenille

Kesäksi ohjelmaa ei ole suunniteltu. Sen verran voimme jo ennakoida, että Musiikkitalotapaamisia on suunniteltu seuraaville päiville: 10.8.,  7.9., 5.10., 26.10. 23.11. ja 14.12.2019. Siispä kalenteri esiin ja päivämäärät muistiin. Tapaamisista lähtee aina virkistyneenä!

Taidetta pääkaupunkiseudulla

Sigrid Schaumanin 40 maalausta on näytteillä Villa Gyllenbergissa Kuusisaarenpolku 11. Näyttely on avoinna 4.8. saakka. Näyttelyn nimi on Taide tunteiden kuvaajana.


Iiu Susisarjan räväkkiä omakuvia on esillä Kiasmassa 28.7. saakka. Susiarja epäili pitkään tulisiko hänestä koskaan taiteilijaa. Yllättäen hänestä tehty kansikuvajuttu muutti kaiken.

Tietoa ikäteknologiasta

Tohtori Karoliina Kaasalainen Jyväskylän yliopistosta kertoi saaneensa tapaamisessamme vahvistusta sille, että erilaisille terveyden edistämispalveluille olisi tarvetta – sekä teknologialla että ilman. Teknologia yksin ei tuo yksin lisäarvoa, vaan siinä tulisi olla aina mukana toimiva palvelukokonaisuus.

Yksittäisistä teknologiaratkaisuista esimerkkejä Karoliina esitteli ehkä vähänlaisesti, mutta niistä löytyy lisätietoa esim. https://www.jyu.fi/it/fi/tutkimus/julkaisut/tekes-raportteja.

Kovin runsaasti yli 65-vuotiaille suunniteltua hyvinvointiteknologiaa ei Karoliina Kaasalainen ole kohdannut. Suurin osa sovelluksista on rajattuja ratkaisuja kotihoidon tarpeeseen, esimerkiksi etäohjattua liikuntaa, keskustelua tai opastusta lääkkeiden ottoon. Hänen mielestään enemmänkin kehitystyötä tällä alueella voisi siis olla.

Uusi hallitus

Huhtikuuta pidetyssä vuosikokouksessa päätettiin, että puheenjohtajana jatkaa Anneli Jäntti. Samoin hallitus säilyi entisellään. Jäseninä ovat Tarja Heiskanen, Riitta Jalkanen, Ritva Kivekäs ja Sirkku Kuusava. Varajäseninä ovat Ulla Parviainen ja Kaija Erjanti. Hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa maanantaina 15. huhtikuuta.
Kuva otettu keväällä Musiikkitalotapaamisessa!
Kuva otettu keväällä Musiikkitalotapaamisessa!