Yhdistyksen tulevia tapahtumia

Musiikkitalotapaamiset lauantaisin klo 11

Syksyllä tapaamme Musiikkitalossa  27. lokakuuta, 17. marraskuuta ja 15. joulukuuta. 
Musiikkitalon kahvilassa keskustellaan noin kerran kuukaudessa aiheesta, joka meitä kaikkia innostaa. Emäntänä toimii jäsenemme Anneli Larmo, joka on psykiatri.Tulevaa

Maija Anttila on ehdottanut kevätkaudelle matkaa Osloon. Hallitus kannatti lämpimästi. Matka painottuisi arkkitehtuuriin ja taiteeseen.
Toivottavasti Maija ehtisi Marokon matkansa jälkeen muistelemaan yhdessä meidän kanssamme junamatkaansa halki Siperian.

Yhdistyy tarjoaa jäsenilleen joululahjaksi liput Tyhjiö-elokuvaan maanantaina 17.12. Elokuvaa esitetään vielä ainakin Kinopalatsissa.
Tyhjiö kertoo parisuhteista, taiteesta, onnistumisesta ja epäonnistumisen tuskasta. Pääosissa Laura Birn ja Tommi Korpela. Tyhjiö muistetaan myös siitä, että näyttelijät tekivät töitä palkatta.

Keskiviikkona 19.12 klo 18 kirjailija Teemu Keskisarja kertoo kirjoistaan meille Töölön kirjastossa klo 18. Uusimmat teokset ovat Saapasnahkatorni ja 1918.Muutama tärppi ensivuodelle:

Pääsemme tapaamaan Eduskuntaan kansanedustaja Jutta Urpilaista tiistaina 8.1. klo 12-13.

Asahi esittelytunti pidetään maanantaina 14.1. klo 16-17 osoitteessa Itälahdenkatu 23 A toinen kerros. Asahi on terveysliikuntaa, jossa seurataan länsimaisen lääketieteen periaatteita.

 


Nämä on jo koettu

Syksy on lähtenyt hyvin käyntiin. Tapahtumiin on osallistu sankoin joukoin. Syksyn avaus tapahtui uudenuutukainen hotelli St Georgessa. Yhdistys tarjosi kuohuviinit!

Jätkäsaaressa olleisiin opastettuihin asuntomessurakennuksiin tutustuimme syyskuussa. Keskustelua herätti viherpainotteinen kerrostalo kattopuutarhoineen sekä sukupolvien kohtaamiseen suunniteltu taloryhmä.  Rakentaminen ja asuminen kiinnostaa jäsenistöä kovasti.

kalliokukkii-mini

”Lauantaitapaaminen Turussa 29.9. Mukana oli 9 jäsentä. Tutustuimme Turun torin keskiaikaisiin kaivauksiin, söimme lounaan Bassi ravintolassa. Kävimme Turun linnassa, jossa erinomaisen oppaan johdolla saimme aimo annoksen Suomen historiaa. Ennen kotimatkaa nautimme vielä kakkukahvit Aschanin perinteikkäässä kahvilassa. Yhdistys kustansi opastuksen,” muistelee puheenjohtaja Anneli.

”Kävimme  katsomassa Avoimissa ovissa Papin perheen. Oli mieltä kohentavaa nähdä linjakasta, suoraselkäistä teatteria, jossa ei sorruttu sivupoluille, eikä haahuiltu sinne sun tänne.
Eikä Minna Canthin 1891 kirjoittaman näytelmän sanoma ole minnekään kadonnut. Asenteet, ennakkoluulot ja vastakkainasettelut ovat vahvoja myös nyt, niiden kohteet ja ilmiasut vain muuttuvat ajan mukana. Ja niin hienosti kuvattiin ohi puhumista, kohtaamattomuutta ja jääräpäisyyttä jälkiseurauksineen, että näytelmän katsomisen soisi kuorivan väljemmäksi yhden jos toisenkin tiukkaan poteroitunutta ajattelua.” Kommentti jäsenemme Tarja Heiskasen 

Mainokset