UKI – Uusi kirjallisuuspiiri

Ryhmä perustettiin tammikuussa 2014. Kokoonkutsuja ja muistiinmerkitsijä on Reeta Salmi. Kokoontumisaika on joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 14.
Paikkana Cafe Veranda, Finlandiatalossa, Töölönlahden puolelta sisään.
Kirjojen valintakriteerinä ’kaunokirjallisuus’ ja ’jokin palkinto’.

Yhteyshenkilö: rekylsal@gmail.co

Viime vuoden helmikuun 7. päivän tapaamisesta puheenjohtajan yhteenveto:Viime vuoden helmikuun 7. päivän tapaamisesta puheenjohtajan yhteenveto:

”Kiitos tämänpäiväisestä vilkkaasta keskustelusta 7 hengen voimin. Loistava ystäväni sai tasaisen keskiverron verran pisteitä, 6 kahdeksikkoa ja yksi 8.5. Ei siis loistoelämystä jos ei sitten ihan perimmäistä pettymystäkään. Miten sarja jatkuu, jää jokaisen oman kiinnostuksen ja lukemisinnon varaan.”

img_1067
Kuvan kirjallisuuden ystävät (al.vas) Reeta, Annikki, Sinikka, Vuokko, Ulla, Tarja ja Sirkku

Maaliskuun kirjana on Helena Ruuskan elämäkerta Eeva Joenpellosta. Päivä on 7.3.

Seuraavista luettavista keskusteltiin laajalti ja poukahdellen, mutta päädyttiin kuitenkin ehdottamaan huhtikuun 4. päivälle Elina Hirvosen ’Kauimpana kuolemasta’ ja toukokuun 2. päivälle Herman Kochin ’Illallinen’. Mainittiin esim. Kerstin Ekmanin ’Tapahtui veden äärellä’ (jopa E Tuomiojan suosittelema…), Camus: Rutto, Aittokosken Narrien laiva ja uudempi Kuolemantanssi. Vanhemmista ehdotuksista mainittakoon Mantel: Susipalatsi, Rytisalo: Lempi. Wreden Roomalainen leijona jätettiin toistaiseksi listalta pois. Näitä ja muita jokainen miettiköön tuleviksi ehdotuksiksi! Reeta