Kesäkirjojen maailmassa: Tapasimme kirjailija Pauliina Suden

Kirjailija Pauliina Susi oli Happy Years 64 –yhdistyksen vieraana Rikhardinkadun kirjaston viihtyisässä lukusalissa. Paikalla toukokuun aurinkoisena mutta vilpakkana iltana oli viitisentoista jäsentä.
Takaikkuna on 500- sivuinen opus. Se valottaa pistämättömästi, miten haavoittuva maailma on. Nörtit voivat halutessaan sotkea elämämme. Pankkitiliemme näpelöinti ei ole vaikea homma!

Pauliina on kirjoittanut viisi kirjaa ja kuudes on työn alla. Idean Takaikkunaan hän sai ääneltä, joka lomamatkalla puhutteli häntä. Mystiikkaa, mutta niin siitä vain syntyi jännittävä teos, jota parhaillaan käännetään saksaksi.

Pauliina on Heimo Suden tytär. Tämän ensimmäinen kirja Virkamatka (1996) oli yksi vuoden Finlandia-ehdokkaista.

Pauliina kertoi, että kirjan kirjoittamiseen kuluu helposti parikin vuotta. Raha on tiukassa ja siksi hän menee nyt kesätöihin Kotilieden toimitukseen. Pyysin lähettämään terveisiä, koska olen paiskinut siellä töitä parikymmentä vuotta.

Kokoonnuimme kolmannen kerroksen lukusaliin, jossa oli myös muutamia muita kirjastovieraita. Jo nyt yksi heistä on liittynyt yhdistykseemme. Jess!!!

Kirjaston henkilökunta piti hyvää huolta meistä. Eri puolille salia oli ripoteltu ehdotuksia kesälukemiseksi.
Lainasin mm. Eeva Kilven Kuolinsiivouksen ja heti ensisivulla oli ajatus, joka pisti minut nousemaan aamulla ripeästi ylös vuoteesta.
Siiteeraan yhden säkeistön:

On opeteltava itsekkyyttä
On pidettävä itsestä huolta
On oltava oma palvelukuntansa
Oma uskottunsa
Toivon, että mahdollisimman moni pääsee mukaan tapahtumiimme. Silloin on suuri mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, joista mahdollisesti tulee oma uusi uskottu.

Kauniin kevään jatkoa
toivotan
Sirkku

Keskustele

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.