Heurekassa parasta asiantuntijaoppaat

Läpi tuiskun ja tuulen kuusi sinnikästä Happyläistä kävi tutustumassa Heurekan uutuusnäyttelyyn Dialogi ajassa.

Parasta näyttelyssä olivat asiantuntijaoppaat. Kuuluisin taitaa olla Kaj-Erik Folin, joka TV -uutisissa selvitti aktiivista elämänvaihettaan.

Aloitimme vierailun katsomalla videon ihmisen vanhenemisesta. Vuodet karttuvat  todella hitaasti, kuten hyvin tiedämme. On vain päiviä, jolloin ihmettelee, kuinka käsivarsista on voinut tulla niin ryppyisiä tai kuinka kasvoihin on taas tullut lisää juonteita.

Ryhmämme asiantuntijaopas oli virkkuinen yli 70-vuotias nainen. Hän esitteli itsensä kolmen valokuvan avulla. Ensimmäisessä kuvassa hän istui pommisuojassa äitinsä sylissä suuri silkkirusetti hiuksia somistamassa. Äidin ilme oli huolestunut, koska samanaikaisesti hävittäjät ujelsivat pommisuojan yläpuolella. Toisessa kuvassa hän touhusi keittiössään. Hän kertoi olleensa perheestä huolehtivaa tyyppiä ilman suurempia urahaaveita. Ja kolmannessa kuvassa hän istui laiturinnokassa ja nautti eläkepäivistään.

Myös me muut vieraat esittelimme itsemme valokuvan avulla. Minä valitsin elämäni kuvaksi sellaisen, jossa kolme iloista eläkeläistä istui uima-altaan äärellä nauttien toistensa seurasta.

Näyttelytilassa saattoi kokeilla jalkoihin kiinnitettävien punttien avulla, kuinka raskaaksi askel iän myötä käy. Täytimme myös vauhdilla lääkedosetin, yritimme löytää puhelimella oikean palvelunumeron ja avata lukon vapisevin käsin.

Dialogi ajassa on valoisa ja värikäs näyttely. Se suhtautuu vanhenemiseen positiivisesti. Vieraiksi toivotaan sekä nuoria että vanhoja. Toiveena on hävittää ennakkoluuloja.

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski kertoi, että Heurekan suosituin näyttely kautta aikojen on ollut Dialogi pimeässä, jossa vieraat saattoivat eläytyä näkövammaisten elämään.

Teksti Sirkku Kuusava

Keskustele

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.